Μπύρες Καραϊβικής

Μπύρες Καραϊβικής

Η ιστορία της φέτας λεμονιού στις μπύρες πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, τότε που η υγιεινή στην παραγωγή και διανομή προϊόντων δεν ήταν πρώτη προτεραιότητα. 

Όλα ξεκινούν γιατί (στις περισσότερες περιπτώσεις), πίνουμε την μπύρα απευθείας από το μπουκάλι χωρίς να χρησιμοποιούμε ποτήρι.

Επομένως, μια από τις πιο συνηθισμένες εξηγήσεις για την τοποθέτηση μιας φέτας λεμονιού σε ένα μπουκάλι μπύρας Καραϊβικής είναι για την απολύμανση του στομίου του.

Αρχικά, οι μπύρες αυτού του είδους συσκευάζονταν σε ανακυκλωμένα μπουκάλια, τα οποία δεν απολυμένονταν.

Επιπλέον, η αποθήκευση τους οδήγησε σε συσσώρευση σκόνης στις φιάλες. Σε τέτοιες συνθήκες, οι μπάρμαν έπρεπε να χρησιμοποιήσουν μια φέτα λεμονιού για να αποστειρώσουν το πάνω μέρος της φιάλης.

Το λεμόνι ή lime, χάρη στην υψηλή δόση κιτρικού οξέος, εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων καθιστώντας την ιδανική λύση!

Ένας ακόμη λόγος είναι ότι οι χώρες της περιοχής είχαν χαμηλής ποιότητας πόσιμο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι το νερό είναι το κύριο συστατικό της μπύρας, ο σκοπός του λεμονιού ήταν να σκοτώσει παθογόνους μικροοργανισμούς που πιθανόν αυτό να περιείχε.

Σήμερα, το πόσιμο νερό περνά από φίλτρα που το καθαρίζουν πριν μπει στην παραγωγή, αλλά η παράδοση που συνδέεται με τη φέτα λεμονιού  παραμένει.

Μπύρες καραϊβικής

All comments

Product added to compare.