Cart
Custom content
<p>This is custom content</p>
Michelada
   08/19/2023 00:00:00     Home    Comments 0
Michelada

Η μπύρα είναι υπέροχη. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά τα κοκτέιλ μπύρας συνδυάζουν δύο υπέροχες κατηγορίες σε ένα ποτό, και αυτό είναι μια ένωση που όλοι μπορούν να χαρούν. Πάρτε για παράδειγμα το Michelada:

Αυτό το μεξικάνικο κλασικό κοκτέιλ αναδεικνύει τη γεύση της μπύρας με μια ποικιλία πρόσθετων, όπως λάιμ και καυτερή σάλτσα.

Η προέλευση του Michelada είναι ασαφής, με πολλούς θρύλους γύρω από τη δημιουργία του. Αλλά πιθανότατα χρονολογείται από τα μέσα του 20ου αιώνα, όταν έγινε δημοφιλές στο Μεξικό να σερβίρουν μπύρα με λάιμ και αλάτι. Η ίδια η λέξη είναι ένας συνδυασμός του «chela», που είναι αργκό για μια ελαφριά μπύρα, «helada» (κρύα) και «mi» - ουσιαστικά «η κρύα μπύρα μου».

Πολλές συνταγές Michelada απαιτούν χυμό ντομάτας ή Clamato (ένα μείγμα από αχιβάδα και χυμούς ντομάτας) για τη δημιουργία ενός ποτού τύπου Bloody Mary που παρασκευάζεται με μπύρα αντί για βότκα. Άλλοι επιλέγουν να παραλείψουν εντελώς τον χυμό ντομάτας. Στην Πόλη του Μεξικού, για παράδειγμα, το Michelada παρασκευάζεται συνήθως χωρίς χυμό ντομάτας και αντ' αυτού βασίζεται σε εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και καυτερή σάλτσα.

Αυτή η συνταγή ευθυγραμμίζεται περισσότερο με την έκδοση της Πόλης του Μεξικού, παραλείποντας την ντομάτα υπέρ του χυμού λάιμ, της καυτερής σάλτσας και των καρυκευμάτων.

Μπορείτε να επιλέξετε την αγαπημένη σας μπύρα ως σημείο εκκίνησης, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με Stone Buenaveza!

Περιχύνετε το ποτήρι με ένα μείγμα αλατιού-καγιέν και θα έχετε μια νότα αλμυρών μπαχαρικών με κάθε γουλιά.

Συστατικά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 σφήνα λάιμ
1/2 ουγγιά χυμό λάιμ, φρεσκοστυμμένο
2 παύλες σάλτσα Worcestershire
2 παύλες σάλτσα ταμπάσκο
1 πρέζα μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 πρέζα σέλινο αλάτι
1 μπουκάλι μπύρα lager, παγωμένη
Γαρνίρισμα: λάιμ σφήνα

Comments

Log in or register to post comments

Χρησιμοποιούμε cookie στην τοποθεσία μας στο Web για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookie.