Cart
Custom content
<p>This is custom content</p>
Beergarita
   08/27/2023 00:00:00     Home    Comments 0
Beergarita

Beer Margarita

Beergarita, beerita: πείτε το όπως θέλετε! Εδώ είναι η καλύτερη συνταγή για μαργαρίτα με μπύρα: φρέσκια με λάιμ και τεκίλα.

Γιατί να μην προσθέσετε λίγη lager στη μαργαρίτα σας; Ναι, μια μαργαρίτα μπύρας είναι ένα cocktail επίσης γνωστή ως μπιργαρίτα ή μπερίτα.
Πείτε το όπως θέλετε: ο λυκίσκος συνδυάζεται τέλεια με το άρωμα του λάιμ και του πορτοκαλιού μιας μαργαρίτας.

Τι περιέχει μια μπύρα Beergarita;
Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια μαργαρίτα μπύρας είναι απλά μια μαργαρίτα που σερβίρεται με μπύρα. Η ίδια η μαργαρίτα είναι ένα κλασικό αλκοολούχο ποτό στη λίστα των επίσημων κοκτέιλ IBA της International Bartender Association. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας «επίσημος» ορισμός της μαργαρίτας: η μπερίτα απλώς προσθέτει μπύρα:

Τεκίλα
Cointreau (λικέρ πορτοκάλι)
Χυμός λάιμ
Μπύρα


Χρησιμοποιήστε μια lager για μια κλασική γεύση ή απογειώστε την με  μια IPA κατά προτίμηση με νότες εσπεριδοειδών.

Πώς να φτιάξετε μια μαργαρίτα μπύρας
Για να ανακατέψετε τη δική σας beegarita, δεν χρειάζονται πολλά πχ σέικερ, κάτι που το κάνει ακόμα πιο εύκολο. Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

Περιχύνουμε το ποτήρι με αλάτι. Το αλάτι ενισχύει τις γλυκόξινες γεύσεις στο ποτό και σας δίνει αυτή την κλασική γεύση μαργαρίτας.
Ανακατεύουμε μαζί στο ποτήρι σερβιρίσματος. Πάρτε την τεκίλα, το χυμό λάιμ και το Cointreau και ανακατέψτε τα μαζί στο ποτήρι ανάμειξης.
Προσθέστε πάγο. Στη συνέχεια, ρίξτε μόνο παγωμένη μπύρα! Η μπύρα προσθέτει ακριβώς τη σωστή αφρώδη ενανθράκωση σε αυτό το κλασικό ποτό.

Αλατισμένο χείλος προαιρετικά!
Για αυτή τη μαργαρίτα μπύρας, παραλείψαμε το χείλος αλατιού για μια μικρή παραλλαγή. Δεν το χρειάζεστε για τη γεύση! Αλλά αν σας αρέσει αυτό το κλασικό αλμυρό ζινγκ με μαργαρίτα, μη διστάσετε να το προσθέσετε πριν ανακατέψετε τη μπιργαρίτα σας.

Το καλύτερο αλάτι για ένα χείλος αλατιού; Χρησιμοποιήστε αλάτι kosher ή θαλασσινό αλάτι, αφού έχουν την καλύτερη υφή.

Συστατικά:
1 ½ ουγγιά* τεκίλα μπλάνκο ή ρεποσάντο
1 ουγγιά Cointreau
1 ουγγιά φρέσκο χυμό λάιμ

4 ουγγιές παγωμένη μπύρα (lager για κλασική γεύση, hoppy IPA με νότες εσπεριδοειδών για κάτι πιο ενδιαφέρον)
Πάγος, για σερβίρισμα
Γαρνίρισμα: φέτα Lime
Προαιρετικά: αλάτι στο χείλος αλατιού

Comments

Log in or register to post comments

Χρησιμοποιούμε cookie στην τοποθεσία μας στο Web για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή όλων», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookie.