Λίστα προϊόντων κατά μάρκα BOON

Η ζυθοποιία Boon (Brouwerij Boon) είναι μια βελγική ζυθοποιία που βρίσκεται στο Lembeek, κοντά στις Βρυξέλλες, και παράγει κυρίως μπύρα Geuze και Kriek μιας αρκετά παραδοσιακής ποικιλίας Lambic, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και παραδοσιακό εξοπλισμό ζυθοποιίας. Άλλα προϊόντα της ζυθοποιίας, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας Faro και της Duivelsbier είναι η παραδοσιακή μπύρα του Halle.

Το ζυθοποιείο ιδρύθηκε το 1978 όταν ο Frank Boon αγόρασε το ζυθοποιείο De Vits και το Geuzestekerij (μέρος που παράγεται η Geuze) όταν ο Rene De Vits και η αδελφή του Jeanne αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν. Σε μια εποχή που οι περισσότεροι παραγωγοί Lambic μπύρας έκλειναν τις πόρτες τους, η Brouwerij Boon άνοιξε τη δική της και είναι πλέον μία από τις πιο σεβαστές ζυθοποιίες στον κόσμο.

Εκσυγχρονίζοντας το ζυθοποιείο τους ειδικά για την παραγωγή αυθόρμητης ζύμωσης μπύρα, κατάφεραν να φέρουν συνέπεια στις πιο ‘’άγριες’’ μπύρες του κόσμου. Συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκατάσταση του Lambic πολιτισμού, εν μέρει παρασκευάζοντας βαλσαμόχορτο για μια σειρά από ταλαντούχα μίγματα για το συγκεκριμένο στυλ στην περιοχή τους. Η ζυθοποιία θεωρείται επίσης παγκοσμίως ως ειδικός στη φροντίδα και τη συντήρηση ξύλινων βαρελιών για την παλαίωση της μπύρας.

Η Boon είναι η μόνη ζυθοποιία που έχει κερδίσει έξι συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπύρας (2008, ’10, ’12, ’14 .’16, ’18). Από την παραδοσιακή Oude Geuze Lambic έως τις περιορισμένες εκδόσεις η Fruit Lambics Boon είναι το χρυσό πρότυπο.

Οι ετικέτες της Boon είναι πολυετείς νικητές βραβείων και κατατάσσονται σταθερά 90+ στις αξιολογήσεις.

Υπάρχουν 5 προϊόντα.

Product added to compare.